Fagpolitisk uttalelse om “Praksis i utdanningene”

18. Mars var studentparlamentet ved Universitetet i Stavanger samlet på Folkets Hus i Stavanger Sentrum. Der ble det vedtatt en enstemmig uttalelse om praksis i utdanningene ved institusjonen. Hensikten er å sikre at praksis- og trainee muligheter for studenter blir langt mer tilgjengelig enn de er idag.parlamentet

Formål

«Utplasseringspraksis skal sikre at studentene møter ulike deler av den aktuelle virksomheten, et mangfold av medarbeidere og brukergrupper, ulike profesjonsrelevante problemstillinger, og gjennom samarbeid og refleksjon utvikle egen profesjonsidentitet og kompetanse» – Norsk studentorganisasjon, 2013-2015, «utdanningspolitisk plattform»

Utdypning

Ved flere høyere utdanningsinstitusjoner tilbys det i dag praksis ved et eller flere studieløp, hvor det ikke er obligatorisk praksis implementert i studieprogrammet. Det går ut på at studentene har krav om- eller har muligheten til å velge å ta studiepoeng ved å være i praksis i offentlig eller privat sektor. I slutten av praksisperioden skrives det en prosjektoppgave. Formålet er at studentene skal kunne anvende teoretisk kunnskap mot det praktiske.

Praksis bidrar til at studentene knytter en tett kontakt og samarbeid mellom fagmiljøene ved utdanningsinstitusjonene og arbeidslivet. Utdanningsinstitusjonene bør derfor etterstrebe løpende kontakt med arbeidslivet.

Konklusjon

StOr mener at langt flere studenter ved Universitetet i Stavanger skal få muligheten til å benytte seg av utplasseringspraksis, og at institusjonen skal legge til rette for dette. Studentene som velger en praksisordning vil få betalt i form av studiepoeng, og ikke i form av lønn. Studentene skal i sin praksisperiode trene på reelle arbeidssituasjoner og lære seg å arbeide kunnskapsbasert.

Om stavangerstudent

StOr, UiS, Studentorganisasjonen Stavanger, Studentorganisasjonen UiS, Student UiS
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s