Kompetansehevingskrus for tillitsvalgte studenter med verv i styrer, råd og utvalg

Jenter for relafag, norsk olje og gass, 2011.Nestleder for utdanning i StOr, Magne Bartlett, oppfordrer studenter til å engasjere seg i styrer og utvalg ved Universitetet i Stavanger. UiS arrangerer for andre gang på rad et eget kurs for studenter med verv på universitetet.

– Ved å engasjere deg i styrer og utvalg ved universitetet får du erfaring som gjør deg attraktiv på arbeidsmarkedet. Ikke bare ser det bra ut på CV-en, men du får mye nyttig erfaring. Du lærer for eksempel om hvordan styreprosesser foregår og hvordan du kan bidra til endring gjennom forslag til vedtak, sier Magne Bartlett, nestleder for utdanning i Studentorganisasjonen (StOr).

Kurset skal blant annet ta opp temaer som rolleforståelse, møteledelse, byråkrati, saksbehandling, medbestemmelse og makt, kvalitetssikring, lojalitet, varsling, demokrati og målstyring med mer. Hele ideen bak kurset er at det skal ruste studenter som sitter i styrer, råd og utvalg for å utføre vervet sitt best mulig.

Bedre beslutninger

Målet er at studentrepresentanter i råd og utvalg skal få mer kompetanse slik at kvaliteten på beslutninger blir best mulig. Kurset vil også bidra til å gi studentene trygghet i utøvelsen av vervet, sier Eva Hærem, prodekan for undervisning ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet, UiS.

I tillegg håper StOr og arbeidsgruppen som jobber med kruset kurset skal bidra til økt rekruttering av studenter til styrer og utvalg.

Avholdes i høst

Kompetansehevingskurset er for studenter som er med i, eller skal bli med i instituttstyrer, kvalitetsutvalgene, fakultetsstyrer, Kvalitets- og læringsmiljøutvalget og Utdanningsutvalget ved UiS. Kurset vil kun være for påmeldte studenter med tillitsvalgte verv, påmeldingsfrist er 11. september.

Kurset består av fire samlinger: 23 september, 7 oktober, 30 og 31 oktober.

Vil lage MOOC

Prosjektgruppen bak kurset ønsker å videreutvikle kurset til en MOOC (Massive Open Online Course). Det er et nettbasert kurs som er åpent for alle. Planen er at kurset skal demonstrere forskjellige problemstillinger studenter med verv kan støte på.

Om stavangerstudent

StOr, UiS, Studentorganisasjonen Stavanger, Studentorganisasjonen UiS, Student UiS
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s