Valgkomiteens innstilling 2016-2017

 

Søknad og intervjuprosessen

Valgkomiteen fikk totalt innsendt elleve søknader på stillingene som har blitt utlyst til AU, Universitet styret og faddersjef.

To av søknadene var som leder for StOr, fire til nestleder utdanning og to søkte til nestleder læringsmiljø. Det ene søknaden til nestleder utdanning ble trukket underveis i intervjuprosessen. Det ble sendt inn én søknad som faddersjef og to søknader til universitetsstyret. Det ble gjennomført åtte intervjuer av kandidatene der det ble satt av en time til rådighet for hver kandidat. Det ble ikke gjennomført intervjuer til universitetsstyret da søknadene var såpass gode og det ikke flere søkere til de to stillingene.

 

Arbeidsutvalget for StOr 2016-2017

Valgkomiteen har gjennom søknadsprosessen og intervjuprosessen valgt å ha fokus på de rette personlige egenskapene, samarbeidsevne, motivasjon, holdninger og erfaringer som trengs til de forskjellige stillingene. Målsetninger og kommunikasjonsegenskaper har også blitt vektlagt. Valgkomiteen har lagt stor vekt på sammensettingen av AU, samt at vi har vurdert bredde fra forskjellige utdanningsretninger og kjønnsbalanse.
Det kommende året vil det være mindre fokus nasjonalt, og vi har derfor lagt større vekt på å velge kandidater som kan gjøre det godt lokalt ved å få flere studenter med i engasjertmiljøet samt å gjøre StOr mer synlig blant studentene ved UiS.

 

Innstilling til Leder av StOr

Valgkomiteen har valgt å innstille en svært motivert kandidat som med god erfaring med organisasjonsarbeid og vedtekter. Han har hatt flere lederverv tidligere og viser et brennende engasjement for studentene og Universitetet. Kandidaten har en tydelig visjon for hva han vil gjøre for StOr det neste året og framstår som svært reflektert, systematisk og samlende. Det framstår tydelig at kandidaten er klar for å legge inn det arbeidet som trengs for å nå målene, og han legger vekt på helhet i AU, samarbeid og god kommunikasjon. Valgkomiteen ser på kandidaten som et friskt pust og som en sentral brikke i det nye arbeidsutvalget for StOr.

Valgkomiteen innstiller enstemmig Sindre Bjørheim som leder av StOr.

 

Innstilling til nestleder for utdanning i StOr

Valgkomiteen har valgt å ha delt innstilling på to kandidater til stillingen som nestleder for utdanning i StOr. Vi ser på begge disse kandidatene som sterke, men forskjellige. De kan begge passe svært bra inn i det nye arbeidsutvalget, og valget blir derfor overlatt til studentparlamentet.

Kandidatene viste et stort engasjement ved intervjuene og sitter med verdifull erfaring innenfor enten politikk eller utdanning. Den ene kandidaten har lang fartstid innen lokalpolitikk for Høyre og er svært opptatt av å få et større engasjertmijlø, noe han deler med resten av det innstilte AU. Han vil ha mer dialog og synlighet i lokalmiljøet, og framstår som en selvsikker og samarbeidsvillig kandidat. Den andre kandidaten har mye erfaring med læringsmiljø, både som representant i LMU de siste tre årene og med en master ved lektorprogrammet. Hun har spilt en aktiv rolle i opprettelse av studentombudet, og har god kjennskap til den vitenskapelige- og administrative staben ved UiS. Kandidaten er inkluderende og diplomatisk, og kan være en stabil lagspiller i AU. Hun er svært tydelig i sin framstilling og argumentasjon, noe vi mener studentene kan ha nytte av.

Valgkomiteen innstiller til delt innstilling på Morten L. Asbjørnsen og Merete M. Nordin

 

 

Innstilling til nestleder for læringsmiljø i StOr

Valgkomiteen har valgt å innstille en kandidat med lang tid i det engasjerte miljøet ved UiS. Hun har i flere verv og stillinger utvist et engasjement som er over det som er forventet av en person, blant annet i Fadder, UGÅ og Petroil. Kandidaten kommer med flere friske ideer som kan bidra til at arbeidsutvalget som helhet finner den røde tråden igjennom studieåret 2016/2017. Hun har klare mål og visjoner for hvordan StOr skal bli mer synlig og bli en enda mer inkluderende organisasjon. Dette ser vi på som en fordel i jobben som nestleder for læringsmiljø, og det var ingen tvil om at kandidaten er den rette for jobben som nestleder for læringsmiljø.

Valgkomiteen innstiller enstemmig Victoria Walberg som nestleder for læringsmiljø for StOr.

 

Innstilling til faddersjef 2017

Valgkomiteen har valgt å innstille en kandidat som ny faddsersjef.

Kandidaten har vist med søknad og intervju at hun ønsker å gjøre jobben som trengs i stillingen som faddersjef med et brennende engasjement og ”stå på vilje”. Kandidaten har ikke mye erfaring fra lignende arrangementer, men vi mener dette ikke er nødvendig da tidligere faddersjef blir værende det neste året som en eventuelt støttekontakt for den kommende faddersjef. Valgkomiteen er overbevist at denne kandidaten vill gjøre en god jobb, og vill bruke mye av kompetansen som kan innhentes i et eventuelt fadderstyre. Hun har en fantastisk evne til å engasjere andre, samtidig som hun viser evne til å ha kontroll på situasjonen.

Valgkomiteen innstiller enstemmig Silje Iren Reitan som faddersjef 2017

 

Innstilling til Universitets styret    

Valgkomiteen har valgt å innstille to faste representanter til Universitets styret.

Disse to kandidatene har bred og lang erfaring med StOr og studentverdagen ved UiS.

Kandidatene har et brennende engasjement, og er et særdeles godt ansikt utad blant det engasjerte miljøet ved skolen.

 

Valgkomiteen innstiller enstemmig Anine Klepp og Sverre Gaupås

Valgkomiteen har ikke innstilt to vara.

Valgkomiteen består av: Kim Roger Andersen, Solvor Moltubakk, og Ingrid Brustad

 

Valgkomiteen vil takke alle søkere, og vil med dette informere om at det til neste møte vil være mulig å stille til de ulike institusjonelle utvalg og fakultetsstyrer.

 

 

 

 

 

Om stavangerstudent

StOr, UiS, Studentorganisasjonen Stavanger, Studentorganisasjonen UiS, Student UiS
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s