Rekordmange nye studenter til UiS

Studentenes-hus.jpg (rw_largeArt_1201)I år som i fjor er det satt ny rekord ved opptaket til UiS og hele 4579 søkere har fått tilbud om studieplass ved UiS, noe som er 166 mer enn i fjor.

Sykepleie i vinden

Sykepleie er den klart mest populære utdanningen ved UiS med 866 primærsøkere. Antall nye studenter som søker seg til utdanningen har doblet seg på tre år. Sykepleie er også den mest populære utdanningen nasjonalt og opplever en kraftig økning i søkertallene med hele 19,4% økning fra i fjor.

  • Sykepleie er i vinden om dagen og det ser vi godt på UiS også. Dette er veldig gode tall og vil sannsynligvis bidra til å øke prestisjen til sykepleierutdanningen ettersom at ikke alle kommer inn, sier Magne Bartlett leder for Studentorganisasjonen StOr ved UiS.

Mot strømmen på teknologi

Til tross for en nasjonal nedgang på teknologiutdanninger er dette fortsatt populære utdanningsretninger ved UiS. 7 av de 10 utdanningene med høyest karakterkrav for opptak er teknologiutdanninger, og med unntak av petroleumsteknologi har alle studieplassene ved teknologiutdanningene blitt fylt opp i primæropptaket.

Kvalitet i sentrum

  • Det viktigste for oss er at utdanningene holder høy kvalitet og setter læring for studentene først og at det faktisk er plass til studentene i forelesningssalene. Tidligere har det vært et problem med overfylte forelesningssaler, sier Bartlett.

I 2017 legger kunnskapsdepartementet fram kvalitetsmeldingen for høyere utdanning. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen har reist rundt til forskjellige institusjoner landet over for å få innspill til meldingen. Han har også vært innom UiS og hatt et eget møte med Norsk Studentorganisasjon for å få innspill.

  • Lærings – og utdanningskvalitet kommer til å være hovedfokus i hele sektoren det neste året. Vi gleder oss til å følge utviklingen og kommer til å jobbe for at UiS skal være i forkant og ikke komme diltende etter kravene departementet setter. Vi håper å se tegn til dette allerede fra semesterstart, avslutter Bartlett.

Om stavangerstudent

StOr, UiS, Studentorganisasjonen Stavanger, Studentorganisasjonen UiS, Student UiS
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s